Gezondheidsrecht

Bij Defenz advocaten zijn meerdere advocaten actief in het gezondheidsrecht. Andrea Loos-Horstman en Gerrit Wempe zijn beiden thuis in het klacht- en tuchtrecht. Andrea Horstman is onafhankelijk voorzitter van de Klachtencommissie verzorging, verpleging en gehandicaptenzorg Friesland. Bij deze commissie zijn de grootste Friese zorginstellingen aangesloten. Voor meer informatie zie http://kvvgfriesland.nl/.  Andrea Horstman-Loos is daarom goed ingevoerd in de zorgwereld. Daarnaast is zij plv. secretaris van het Regionaal Medisch Tuchtcollege Groningen.

Gerrit Wempe legt zich toe op het aansprakelijkheids- en tuchtrecht. De basis voor zijn tuchtrechtelijke praktijk is gelegd toen hij deken was in het voormalige arrondissement Leeuwarden. Vanuit het advocatentuchtrecht is zijn werkgebied uitgegroeid naar tuchtrechtspraak voor andere beroepsbeoefenaars. Regelmatig staat Gerrit Wempe medici bij wanneer tuchtrechtelijke klachten tegen hen worden ingediend.  De interesse van beide advocaten voor gezondheidsrecht laat zich niet in de laatste plaats verklaren doordat beiden een partner hebben die in de zorg werkt, als arts resp. als manager in de zorg.

Met patiëntenrechten met name in het kader van de wet BOPZ houden zich bezig Andrea Loos Horstman, Marjo Buitenhuis, Liane van der Heide, Chantal Bosch en Baukje Hiemstra. Zij staan patiënten bij wanneer er machtigingen worden aangevraagd (Inbewaringstelling, rechterlijke machtiging of voorwaardelijke machtiging) alsmede bij klachtenprocedures.

Alle genoemde advocaten worden jaarlijks bijgeschoold in het gezondheids- en tuchtrecht.

 

 

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen
Defenz Advocaten
class="last-menu-item menu-itemve-menu" class="">
  • home
  • vacatures
  • contact