Duurzaam op kantoor Drachten

Weg met de papieren dossiers! Defenz Advocaten schakelde als  een van de eerste advocatenkantoren over op een digitale werkwijze. Wij beschouwen ons zelf als duurzame advocaten.

De Drachtster vestiging van Defenz Advocaten. By Peter Boomsma

De Drachtster vestiging van Defenz Advocaten.

Waarom zijn wij duurzame advocaten?

 

Vrijwel ieder kantoor pretendeert tegenwoordig duurzaam te zijn. Hoe geeft Defenz Advocaten hier verder invulling aan? In 2010 is het kantoor Drachten grotendeels voorzien van Led-lampen, hetgeen reeds een aanzienlijke energiebesparing heeft gegeven. In oktober 2013 zijn er 52 zonnepanelen op het dak van kantoor Drachten geplaatst, die jaarlijks gemiddeld zo’n 12.000 kWh stroom opleveren. Daarbij hebben we in april 2015 het stroomverbruik verder omlaag gebracht door de aanschaf van een nieuwe server die tweemaal zo snel is als de vorige server, maar slechts de helft van het energieverbruik van de oude server heeft.

In september 2014 hebben we het papierarm werken ingevoerd, hetgeen wil zeggen dat we trachten zo weinig mogelijk papieren stukken naar buiten te sturen en we zoveel mogelijk werken met digitale dossiers. Daar waar vroeger 4 maal per jaar grote pallets briefpapier werden binnengebracht, werken we tegenwoordig voornamelijk met digitaal briefpapier. Binnen afzienbare tijd zal de rechterlijke macht ook op digitale dossiers overstappen en wij zijn daar al op voorbereid. Deze ontwikkelingen betekenen dat diverse advocaten af en toe kunnen thuiswerken en zelfs bij u op kantoor langs kunnen komen waarbij het hele dossier digitaal beschikbaar is en er ook ter plekke documenten kunnen worden opgesteld.

Nieuwe ontwikkelingen: veilige videoconferencing

 

De recentste ontwikkeling is dat er met bepaalde advocaten aan videoconferencing gedaan kan worden, zodat u dit ook een reis (en CO2 uitstoot) kan besparen. Lees hier verder.

zonnepanelen

De 52 zonnepanelen aan de Zonnedauw 12 te Drachten.

Laadpaal in werking

Sinds 9 mei 2017 is dan ook onze laadpaal, geschikt om twee elektrische of hybride auto’s op te laten, geplaatst. Wilt u daar gebruik van maken, dan kunt u een pasje bij de balie afhalen, zodat u uw auto tijdens uw bezoek aan ons kunt bijladen. Rijdt u een Tesla? Dan kunt u op circa 200 meter afstand ook gebruik maken van de vele Tesla Superchargers op de parkeerplaats van Van der Valk Drachten.

Defenz Advocaten
class="last-menu-item menu-itemve-menu" class="">
  • home
  • vacatures
  • contact